03-9158500
תפריט
Ran PerryRan Perry
06:18 08 Jul 21
פניתי לעו"ד קובי ועו"ד רונן על מנת להתמודד עם הליך פלילי עקב תלונות שווא שהגיש מישהו נגדי. הם הנחו אותי בתהליך והתהלו מול המשטרה. בנוסף, לאחר מכן, כתבו עבורי מכתב שנועד לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה מחוסר ראיות - דבר שצלח. לאורך כל התהליך הם היו זמינים ומאוד אדיבים ומקצועיים - מאוד מומלץ.
ron benron ben
07:14 19 Jan 21
הגעתי לרונן וקובי בזמן של מצוקה אישית גדולה. כבר מהרגע הראשון אפשר היה להבחין בכך שהם לא רק מתעסקים בפן המקצועי אלא גם המון בפן האנושי. שיחות חמות ומתן עזרה והסברים מרגיעים בכל זמן שנדרשו לכך והראו כמה אכפתיות הם מעניקים ללקוח. מעבר לכך בפן המקצועי מדובר בשני עורכי דין מבריקים עם ראש חד וידע מקצועי רב מאוד אשר עזרו לי להיחלץ מהצרה אליה נקלעתי. ממליץ בחום!
דב ברקוביץדב ברקוביץ
14:21 03 Jan 21
קובי ורונן הם עורכי דין שעליהם נאמר גאווה למקצוע!!הם עניינים, זמינים, מקצועיים ברמות על, מבינים בשיחת הבהרה אחת את רצון הלקוח ותוך כדי הטיפול מעדכנים ומשתפים באופן קבוע.בהחלט ממליץ לפנות ולהיוועץ בהם!!דב ברקוביץ
יעקב אנגריעקב אנגר
17:01 03 Sep 20
פנינו ברגע של מצוקה וזכינו לזמינות מלאה, לתמיכה מקצועית ונפשית והתוצאה גם היא מעולה. ממליץ בחום.
js_loader
תמונת נושא עבור: אינטרפול – קבלת מידע וביטול צו מעצר
5
(76)

מהו האינטרפול ומהם סוגי ההתראות הקיימות, אפשרויות קבלת מידע וביטול צו מעצר בינלאומי

במציאות הקיימת כיום, ישראלים רבים חוששים להיעצר עם נחיתתם בשדה תעופה זר או להיות חשופים להגבלות שונות, לאור קיומה של הודעה מטעם האינטרפול או צו מעצר בינלאומי בעניינם. במקרה של חשש כזה, הדבר הנכון לעשות הוא בירור מקדים באמצעות עורך דין פלילי המיומן בעריכת בירורים מסוג זה ולבדוק האם קיימת כנגד אותו אדם הודעת אינטרפול כלשהי, צו מעצר או מידע אחר אודותיו במערכת המידע של האינטרפול או במדינות זרות.

למשרדנו ניסיון רב והצלחות רבות בטיפול בבקשות בבקשה לקבלת מידע, תיקון או מחיקת מידע המצוי במערכת המידע של האינטרפול וכן בעריכת בירורים אודות צווי מעצר בינלאומיים וטיפול בהליכים שונים מול גורמי האכיפה הרלוונטיים במדינות זרות שונות.

במאמר זה, נסקור את תפקידו של ארגון האינטרפול, סוגי ההתראות/הודעות שהוא מוציא וכן את האפשרויות השונות לקבל מידע מהאינטרפול או לבקש לתקן או למחוק מידע שגוי המצוי במערכת המידע של האינטרפול או במדינות זרות.

מהו האינטרפול?

ארגון האינטרפול (Interpol) הוא ארגון בינלאומי שמטרתו לשדרג את שיתוף הפעולה בין גופי משטרה ברחבי העולם, במטרה להילחם בפשיעה, במיוחד כאשר מדובר בפשיעה חוצה גבולות. כל אחת מהמדינות החברות בארגון האינטרפול מעבירות אליו מידע אודות פשעים, חשודים ופעולות פליליות שמבוצעות בשטחן, והוא משמש כגשר לשיתוף מידע זה בין מדינות שונות.

השם "אינטרפול" (Interpol)  הוא קיצור של "International Criminal Police Organization"  – "הארגון הבינלאומי לשיטור פלילי". מדובר בארגון בינלאומי שנוסד בשנת 1923, ובמהלך השנים הלך וגדל עד שהיום הוא מונה 196 מדינות חברות. המטה הראשי של הארגון נמצא בליון שבצרפת, אך הארגון מפעיל סניפים ותחנות שיתוף פעולה ברחבי העולם.

המשימה המרכזית של האינטרפול היא לספק פלטפורמה לשיתוף מידע בין כוחות משטרת מדינות שונות, ולפעול למניעת פשיעה חוצה גבולות. פעילות האינטרפול כוללת, בין היתר, את המאבק בפשיעה מאורגנת, פשעי סייבר, טרור, סחר בסמים, סחר בבני אדם, תקיפה מינית, אונס, עבירות הלבנת הון ועוד.

הארגון לא פועל כגוף משטרתי עצמאי בשטח, אלא משמש כגורם מתאם בינלאומי בין רשויות החוק השונות, ועוזר להן להתמודד עם פשיעה בין-לאומית שמחייבת שיתוף פעולה חוצה גבולות.

סוגי ההתראות/הודעות של האינטרפול

אחת מהדרכים בהן האינטרפול מסייע לשוטרים ברחבי העולם היא באמצעות הפצת התראות/הודעות שונות לגבי פשעים, חשודים או פעולות חשודות שמתרחשות או שצפויות להתרחש. ההתראות שמפיץ האינטרפול נועדו להנחות את המשטרות במדינות השונות ולספק מידע קריטי בזמן אמת.

הנה הסוגים העיקריים של ההתראות שהאינטרפול מפיץ:

  1. הודעה אדומה  (Red Notice)

ההודעה האדומה היא ההתראה המרכזית והידועה ביותר של האינטרפול. היא מתפרסמת כאשר יש דרישה לעצרו של אדם שנחשד בפשע חמור, כגון רצח, אונס, פשיעה כלכלית, סחר בסמים ועוד. ההודעה האדומה משמשת כבקשה לשיתוף פעולה בין משטרות העולם, אך אינה מהווה צו מעצר בינלאומי מחייב – כל מדינה יכולה להחליט אם להיענות לבקשה וללכוד את החשוד בהתאם לחוקי המדינה שלה.

  1. הודעה כחולה (Blue Notice)

ההודעה הכחולה מיועדת לאיתור מידע על אדם שנמצא בשטח מדינה מסוימת, ומטרתה לאסוף מידע נוסף לגבי המיקום, הזהות או הפעולות של אותו אדם. פעמים רבות משטרות משתמשות בהודעה כחולה כדי לאסוף רמזים אודות מקום הימצאו של חשוד או שותף לעבירה, או לשם חקירת פרטי אדם שלא נמצא במעקב.

  1. הודעה ירוקה (Green Notice)

ההודעה הירוקה מוצגת כאשר יש צורך להודיע על אדם שהשתמש בכוח פיזי או נשק, והחוקרים מעריכים כי הוא מהווה סכנה לחברה. הודעה זו אינה באה להציע מעצר אלא מעידה על הצורך לעקוב אחרי אותו אדם או לחשוף מידע אודותיו.

  1. הודעה צהובה (Yellow Notice)

ההודעה הצהובה נועדה לאותת על ילדים שנעלמו או אנשים שנמצאים בסיכון גבוה. זוהי התראה שמיועדת בעיקר לאיתור ילדים שנחטפו או הוברחו בין מדינות, וכן לאיתור אנשים שהפכו לנעדרים בעקבות מצב רפואי או בעיות אישיות.

  1. הודעה שחורה (Black Notice)

ההודעה השחורה נועדה לשימוש כאשר יש צורך בהודעה על חקירות או מידע אחר שקשור לאירועים ופעולות פליליות שהתרחשו, אך אין בכך בהכרח לקשר לפשע אחד או אדם מסוים. ההתראה השחורה יכולה לשמש גם לאיסוף מידע על מזימות ופעולות פליליות שהתרחשו בעבר.

  1. הודעה כתומה (Orange Notice)

ההודעה הכתומה נועדה להתריע על סיכון מיידי או אירוע פלילי שקרוב להתרחש, כמו טרור או פשיעה חמורה. ברוב המקרים ההתראה נשלחת על מנת להעניק למדינות זמן תגובה מראש כדי למנוע אסון.

  1. הודעת Diffusion

לצד ההודעות מתוארות לעיל, קיימת הודעת Diffusion  המשמשת את המדינות החברות באינטרפול. מדובר בהודעה פחות פורמאלית, הנשלחת ישירות מאחת המדינות החברות באינטרפול למדינה אחרת החברה בארגון או לכלל חברות הארגון. במקרה זה לא מפיץ האינטרפול את ההודעה בציבור, אלא אחת המדינות החברות בארגון משתמשת בערוצי האינטרפול על מנת להעביר את ההודעה ליעד הנבחר.

בדומה להודעה אדומה, מדובר בבקשה בינלאומית לעצור אדם מבוקש או לאתר את מיקומו או לקבל אודותיו מידע בהקשר לחקירה פלילית הנוגעת אליו.

איך מקבלים מידע מהאינטרפול?

המידע שנמצא באינטרפול ניתן להשגה דרך מספר ערוצים:

  1. אתר האינטרנט של האינטרפול – האינטרפול מפרסם מידע אודות ההתראות שלו באתר האינטרנט הרשמי – https://www.interpol.int/, שם אפשר למצוא מידע על הודעות שונות, מידע על פושעים רצויים, וכן אפשרות לחיפוש מתקדם.
  2. פניה לאינטרפול באמצעות המשטרה – כל מדינה רשאית ליצור קשר ישירות עם האינטרפול דרך משטרת המדינה המקומית.
  3. שירותי מידע לעורכי דין ולגורמים נוספים – ניתן לפנות לוועדה לפיקוח על תיקי אינטרפול –Commission for the Control of INTERPOL’s Files (CCF)  בבקשה לקבלת מידע, תיקון או מחיקת מידע המצוי במערכת המידע של האינטרפול.

חשיבות הגשת בקשה לקבלת מידע או לביטול צו מעצר בינלאומי באמצעות עורך דין פלילי המיומן בהגשת בקשות לאינטרפול ולמדינות זרות

במציאות הקיימת כיום בה לא מעט ישראלים נקלעים לסיטואציות מורכבות שונות במסגרת שהותם בחו"ל או במסגרת עיסוקם בחו"ל, ולעיתים אף בהיותם בארץ לאור קשר מול גורמים שונים בחו"ל, ישראלים רבים חוששים להיעצר עם נחיתתם בשדה תעופה זר או להיות חשופים להגבלות שונות, לאור קיומה של הודעה אדומה, הודעת Diffusion או צו מעצר בינלאומי בעניינם.

הדבר הנכון לעשות במקרה של חשש כזה הוא בירור מקדים האם קיימת כנגד אותו אדם הודעת אינטרפול כלשהי, צו מעצר או מידע אחר אודותיו במערכת המידע של האינטרפול או במדינות זרות.

לאור רגישות וחשיבות בקשות לקבלת מידע או לתיקון מידע המצוי במערכות המידע של האינטרפול או בקשות אודות צווי מעצר בינלאומיים / מדינתיים במדינות זרות שונות, המלצתנו החד משמעית הינה להגיש בקשות מסוג זה אך ורק באמצעות עורך דין פלילי המיומן בהגשת בקשות ועריכת בירורים מסוג זה.

הגשת בקשה באמצעות עורך דין פלילי מיומן מגדילה באופן משמעותי את הסיכוי לקבלת הבקשה ולהצלחתה וחוסכת זמן יקר בהגשת בקשות שאינן מתאימות שתדחנה או תוחזרנה להשלמה מאחר שהן הוגשו ללא פירוט הנתונים הרלבנטיים או המסמכים הנדרשים.

משרדנו מנשה – רון עורכי דין הוא משרד מוביל ששותפיו יוצאי פרקליטות ובעלי ניסיון רב והצלחות רבות בטיפול בבקשות לקבלת מידע, תיקון או מחיקת מידע המצוי במערכת המידע של האינטרפול וכן בעריכת בירורים אודות צווי מעצר בינלאומיים וטיפול בהליכים שונים מול גורמי האכיפה הרלוונטיים במדינות זרות שונות.

לקבלת מענה מקצועי וייעוץ וסיוע בטיפול בבקשות לקבלת מידע מהאינטרפול או לביטול צו מעצר חייגו 03-9158500 

דרג את העמוד

ממוצע הצבעות 5 / 5. כמות הצבעות 76

No votes so far! Be the first to rate this post.

עורכי הדין רונן מנשה וקובי רון

בעלי משרד מנשה - רון עורכי דין

לפנייה למשרדנו חייגו: 03-9158500 או לחצו כאן להשארת פרטים