03-9158500
תפריט
Ran PerryRan Perry
06:18 08 Jul 21
פניתי לעו"ד קובי ועו"ד רונן על מנת להתמודד עם הליך פלילי עקב תלונות שווא שהגיש מישהו נגדי. הם הנחו אותי בתהליך והתהלו מול המשטרה. בנוסף, לאחר מכן, כתבו עבורי מכתב שנועד לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה מחוסר ראיות - דבר שצלח. לאורך כל התהליך הם היו זמינים ומאוד אדיבים ומקצועיים - מאוד מומלץ.
ron benron ben
07:14 19 Jan 21
הגעתי לרונן וקובי בזמן של מצוקה אישית גדולה. כבר מהרגע הראשון אפשר היה להבחין בכך שהם לא רק מתעסקים בפן המקצועי אלא גם המון בפן האנושי. שיחות חמות ומתן עזרה והסברים מרגיעים בכל זמן שנדרשו לכך והראו כמה אכפתיות הם מעניקים ללקוח. מעבר לכך בפן המקצועי מדובר בשני עורכי דין מבריקים עם ראש חד וידע מקצועי רב מאוד אשר עזרו לי להיחלץ מהצרה אליה נקלעתי. ממליץ בחום!
דב ברקוביץדב ברקוביץ
14:21 03 Jan 21
קובי ורונן הם עורכי דין שעליהם נאמר גאווה למקצוע!!הם עניינים, זמינים, מקצועיים ברמות על, מבינים בשיחת הבהרה אחת את רצון הלקוח ותוך כדי הטיפול מעדכנים ומשתפים באופן קבוע.בהחלט ממליץ לפנות ולהיוועץ בהם!!דב ברקוביץ
יעקב אנגריעקב אנגר
17:01 03 Sep 20
פנינו ברגע של מצוקה וזכינו לזמינות מלאה, לתמיכה מקצועית ונפשית והתוצאה גם היא מעולה. ממליץ בחום.
js_loader
5
(138)

עבירות הגבלים עסקיים

ייצוג מקצועי בתיקי הגבלים עסקיים

דיני ההגבלים העסקיים מוסדרים בחוק ההגבלים העסקיים, תשמ"ח-1988 אשר שמו שונה לחוק התחרות הכלכלית (במסגרת תיקון מס' 21 לחוק, אשר התקבל בכנסת ביום 1 בינואר 2019) ובתקנות שהותקנו מכוחו, ותכליתם קידום התחרות בישראל ושמירה על התחרות הקיימת.

לרשות ההגבלים העסקיים אשר הוקמה בשנת 1994 ואשר שמה שונה במסגרת תיקון מס' 21 לחוק ל"רשות התחרות", סמכויות אכיפה מגוונות וביניהן סמכויות חקירה והעמדה לדין במקרים של הסדרים כובלים ובכלל זה מקרים של קרטל ותיאום מכרזים.

תיקים פליליים בנוגע להגבלים עסקיים מתנהלים בבית הדין להגבלים עסקיים (ששמו שונה במסגרת התיקון לחוק ל"בית הדין לתחרות"), אשר מקום מושבו בבית המשפט המחוזי בירושלים.

הייצוג בתיקים פליליים בתחום ההגבלים העסקיים מצריך מומחיות מיוחדת ומתבצע על ידי עורך דין הגבלים עסקיים.

מהו "הסדר כובל"?

סעיף 2א לחוק ההגבלים העסקיים קובע כי "הסדר כובל" הוא הסדר הנעשה בין בני אדם המנהלים עסקים, לפיו אחד הצדדים לפחות מגביל עצמו באופן העלול למנוע או להפחית את התחרות בעסקים בינו לבין הצדדים האחרים להסדר, או חלק מהם, או בינו לבין אדם שאינו צד להסדר.

העבירה של יצירת הסדר כובל כוללת ארבעה יסודות עובדתיים מצטברים:

(1) קיומו של "הסדר".

(2) ההסדר "נעשה בין בני אדם המנהלים עסקים".

(3) הגבלה המוטלת על לפחות אחד הצדדים להסדר.

(4) ההגבלה נעשית באופן העלול למנוע את התחרות בעסקים בין הצד המוגבל לבין אחרים או להפחיתה.

ובכל הנוגע ליסוד הנפשי, נדרשת מודעות בפועל של עושה העבירה לטיב המעשה ולקיום הנסיבות.

מהו העונש בגין הסדר כובל?

בהתאם לסעיף 47(א1) לחוק ההסדרים הכובלים עונשו של מי שהיה צד ליצירת הסדר כובל שלא אושר כדין ושלא ניתן לו היתר זמני או פטור הינו מאסר 5 שנים. יצוין כי עובר לתיקון מס' 21 לחוק, החוק הבחין בין מי שעבר את העבירה של צד להסדר כובל בנסיבות רגילות שלגביו נקבע עונש של 3 שנים לבין מי שעבר את העבירה בנסיבות מחמירות שלגביו נקבע עונש של 5 שנים. התיקון לחוק יצר עונש אחיד של 5 שנים לשני המקרים כאשר השלב לבחינת הנסיבות יהיה שלב הטיעונים לעונש.

לקריאה נוספת בעניין תיקון מס' 21 לחוק ראו מאמרנו: "חוק התחרות הכלכלית – רפורמה בחוק ההגבלים העסקיים".

יצירת הסדר כובל

עיצומים כספיים בגין הפרת הוראות חוק ההגבלים העסקיים

יצוין כי בשנים האחרונות, לצד סמכויות החקירה והעמדה לדין, נוספה לרשות ההגבלים העסקיים (כיום רשות התחרות) סמכות אכיפה נוספת והיא הסמכות להטיל עיצומים כספיים במקרים של הפרת הוראות חוק ההגבלים העסקיים בסכומים המפורטים בפרק ז'1 לחוק ההגבלים העסקיים, כשלעניין זה, יישקלו, בין היתר, הנסיבות והשיקולים הבאים:

(1)        משך ההפרה.

(2)        מידת הפגיעה שההפרה עלולה לגרום לתחרות או לציבור.

(3)        חלקו של המפר בהפרה, ומידת השפעתו על ביצועה.

(4)        קיומן או העדרן של הפרות קודמות ומועד ביצוען.

(5)        פעולות שנקט המפר למניעת הישנות ההפרה או להפסקתה, לרבות דיווח מיוזמתו על ההפרה, או פעולות שנקט לתיקון תוצאות ההפרה.

(6)        לגבי מפר שהוא יחיד – יכולתו הכלכלית, ובכלל זה הכנסתו שהופקה או שנצמחה מתאגיד הקשור בהפרה, וכן נסיבות אישיות.

(7)        לגבי מפר שהוא תאגיד – קיומו של חשש משמעותי כי כתוצאה מהטלת העיצום לא יוכל המפר לפרוע את חובותיו ופעילותו תופסק.

החשיבות של קבלת ייעוץ וליווי משפטי מעורך דין הגבלים עסקיים במקרים של חקירה או העמדה לדין בעבירות הגבלים עסקיים

המקרים בהם מתעורר חשד לביצוע עבירות הגבלים עסקיים כגון יצירת הסדר כובל ועוד הינם מקרים מורכבים המעוררים שאלות רבות הן בסוגיות עובדתיות והן בסוגיות משפטיות. במקרים מסוג זה קיימת חשיבות רבה לקבל ייעוץ וליווי משפטי של עורך דין פלילי המתמחה בנושא של עבירות הגבלים עסקיים וייצוג בתיקי קרטל, על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

למשרדי מנשה רון עורכי דין ניסיון רב בייצוג בהצלחה של חשודים ונאשמים בעבירות הגבלים עסקיים.
צרו איתנו קשר 03-9158500 למידע נוסף.

דרג את העמוד

ממוצע הצבעות 5 / 5. כמות הצבעות 138

No votes so far! Be the first to rate this post.

עו"ד הגבלים עסקיים

הגבלים עסקיים הוא ענף שמתחרתו לעודד תחרות במדינת ישראל ואוסר תחרות שאינה הוגנת במטרה לשמור על שיוון וכלכלה חופשית במדינת ישראל. מאחר ומדינת ישראל היא מדינה קטנה ולכן פחות מגוונת, חברה גדולה ומרוויחה יכולה להפוך למונופול במהירות גבוהה יחסית. זוהי הסיבה שרשות התחרות של מדינת ישראל דואגת להטיל מגבלות על חברות שנחשבות כ"מונופול". מטרת המגבלות על חברות המונופול היא שהחברות לא ינצלו את מעמדם וכוחם לרעה. המטרה של הרשות לתחרות היא בעצם לעודד ולאפשר כלכלה חופשית במדינת ישראל.

במקרים בהם מתעורר חשד בגין ביצוע עבירה של חברת מונופול מומלץ מאוד להיעזר בשירותיהם של מנשה-רון משרד עורכי דין שמעניק ייעוץ וייצוג משפטי של עבירות הגבלים עסקיים ובעל ניסיון רב בייצוג של עבירות הגבלים עסקיים.מאחר ועבירות בנושאים של הגבלים עסקיים הם עבירות מורכבות נרצה עורך דין מקצועי ומנוסה בשביל ללוות אותנו בתהליך המשפטי.

מתי מגדירים חברה כמונופול?

החוק במדינת ישראל קובע שניתן להגדיר חברה או אדם כמונופול במידה והוא שולט ב-50% מנתח השוק של המוצר או השירותים שהוא מוכר. כאשר חברה מוגדרת כמונופול מוטלים עליה הגבלות מצד המדינה על מנת שהחברות לא יוכלו לנצל את מעמדתם. ההגבלות מוטלות על החברות בשביל לאפשר כלכלה חופשית ובשביל להעניק הזדמנות שווה גם לבעלי עסקים קטנים.

ההגבלים העסקיים מוטלים על החברות גם בנושא של מיזוגים ושיתופי פעולה עסקיים עם חברות נוספות. בכל מקרה בו קיימת הזדמנות עסקית למיזוג ושיתוף פעולה עם חברות המוגדרות כ"מונופול" רצוי ואף הכרחי לקבל ייעוץ ושירותים מעורך דין הגבלים עסקיים.

מהו עורך דין הגבלים עסקיים?

עורך דין הגבלים עסקיים הוא עורך דין שמתמחה בכל ההיבטים של ההגבלים העסקיים. הייצוג של עורך דין הגבלים עסקיים יכול להתבטא בנושאים שונים כמו-

  • הקמת מיזמים חדשים ושיתופי פעולה בין חברות מונופול
  • מיזוג של חברות מונופול
  • חשד לביצוע עבירה של הגבלים עסקיים
  • רכישה או מכירה של חברות מונופול וכל היבט עסקי נוסף.

ייצוג של חברות מונופול בנושאים של הגבלים עסקיים מצריך עורך דין הגבלים עסקיים בשביל קבלת התוצאה העסקית הטובה ביותר.