03-9158500
תפריט
Ran PerryRan Perry
06:18 08 Jul 21
פניתי לעו"ד קובי ועו"ד רונן על מנת להתמודד עם הליך פלילי עקב תלונות שווא שהגיש מישהו נגדי. הם הנחו אותי בתהליך והתהלו מול המשטרה. בנוסף, לאחר מכן, כתבו עבורי מכתב שנועד לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה מחוסר ראיות - דבר שצלח. לאורך כל התהליך הם היו זמינים ומאוד אדיבים ומקצועיים - מאוד מומלץ.
ron benron ben
07:14 19 Jan 21
הגעתי לרונן וקובי בזמן של מצוקה אישית גדולה. כבר מהרגע הראשון אפשר היה להבחין בכך שהם לא רק מתעסקים בפן המקצועי אלא גם המון בפן האנושי. שיחות חמות ומתן עזרה והסברים מרגיעים בכל זמן שנדרשו לכך והראו כמה אכפתיות הם מעניקים ללקוח. מעבר לכך בפן המקצועי מדובר בשני עורכי דין מבריקים עם ראש חד וידע מקצועי רב מאוד אשר עזרו לי להיחלץ מהצרה אליה נקלעתי. ממליץ בחום!
דב ברקוביץדב ברקוביץ
14:21 03 Jan 21
קובי ורונן הם עורכי דין שעליהם נאמר גאווה למקצוע!!הם עניינים, זמינים, מקצועיים ברמות על, מבינים בשיחת הבהרה אחת את רצון הלקוח ותוך כדי הטיפול מעדכנים ומשתפים באופן קבוע.בהחלט ממליץ לפנות ולהיוועץ בהם!!דב ברקוביץ
יעקב אנגריעקב אנגר
17:01 03 Sep 20
פנינו ברגע של מצוקה וזכינו לזמינות מלאה, לתמיכה מקצועית ונפשית והתוצאה גם היא מעולה. ממליץ בחום.
js_loader
תמונת נושא עבור: טעויות נפוצות שנחקר עלול לעשות בחקירה
5
(57)

חקירה במשטרה או חקירה ברשות חקירה אחרת היא אירוע מלחיץ. בשל הלחץ הרב עלול כל נחקר, ובמיוחד מי שנחקר לראשונה בחייו כחשוד בביצוע עבירה, לעשות טעויות קריטיות שתפגענה באפשרות שלו לנהל את הגנתו בצורה הטובה ביותר.

במסגרת מאמר זה נעמוד על מספר טעויות נפוצות שנחקר עלול לעבור בחקירתו:

טעות ראשונה – "אני לא צריך עורך דין כי לא עברתי כל עבירה ואין לי מה להסתיר"

נחקר החשוד בביצוע עבירה זכאי על-פי דין להתייעץ עם עורך דין טרם החקירה. על החוקרים מוטלת חובה על-פי החוק להודיע לנחקר על זכותו להיוועצות עם עורך דין מיד עם תחילת החקירה.

יחד עם זאת, לא מעט נחקרים בוחרים לוותר על זכות ההיוועצות מתוך סברה שלא עברו כל עבירה ולכן "אין להם מה להסתיר". נחקרים אלו סבורים כי התייעצות עם עורך דין לא תתרום להם, וכי אם ישיבו לחוקרים לכל שאלותיהם, הם יוכלו לסיים במהירות את החקירה ולשוב לענייניהם.

מדובר בטעות קריטית. בין אם עברתם עבירה ובין אם לאו, חשוב לקבל ליווי וייעוץ משפטי מעורך דין פלילי מקצועי ומנוסה, וזאת משתי סיבות מרכזיות:

ראשית, לעתים קו הגבול בין עבירה פלילית לבין מעשים שאינם מגבשים עבירה פלילית הוא דק ולא ברור דיו, ולכן גם אם אתם סבורים כי לא עברתם כל עבירה, למעשה עברתם עבירה, או לכל הפחות, זו תהיה עמדתן של רשויות החקירה והתביעה.

שנית, למרבה הצער, המציאות מלמדת כי גם במקרים שאדם לא עבר כל עבירה, עקב טעויות שונות או קונספציה שגויה של החוקרים ושל רשויות התביעה, אדם החשוד בביצוע עבירה ייאלץ לעבור הליכים פוגעניים שונים ובכלל זה: הליכי חקירה, תפיסת רכוש ולעתים אף מעצר והעמדה לדין – הליכים פוגעניים שניתן לצמצם ואף למנוע באמצעות ליווי מקצועי של עורך דין פלילי החל מהשלב הראשון של החקירה.

עורך דין פלילי יסביר לנחקר על זכויותיו ועל ההליכים השונים שהוא עתיד לעבור, יכין את הנחקר לתרגילי החקירה השונים ויעבור עמו על הדגשים החשובים הנוגעים לחקירתו ולהליכים הנוספים שהוא עתיד לעבור.

חשוב לדעת, כי לכל חשוד עומדת הזכות להיוועץ עם עורך דין פלילי לבחירתו ולעמוד על כך שהחקירה תושהה עד לקבלת ייעוץ.

טעות שנייה – "אני לא צריך עורך דין כי אם אבקש עורך דין החוקר יחשוב שאני אשם"

סברה מוטעית נוספת של נחקרים, הדומה במהותה לסברה המוטעית הראשונה, היא שלא כדאי לבקש להתייעץ עם עורך דין, משום ש"אם אבקש עורך דין הדבר יצביע על אשמתי". מדובר בטעות בסיסית. לא זו בלבד שבקשה להתייעץ עם עורך דין אינה אומרת דבר לגבי אשמתכם, הרי שמדובר בבקשה טבעית ומתבקשת בנסיבות העניין לעשות שימוש בזכות יסוד המוקנית לנחקר על-פי הדין. עמידה על זכות זו אף תסייע לכם לעמוד על זכויות חשובות נוספות שעומדות לכם במסגרת ההליך הפלילי.

טעות שלישית – האם לשתוק או למסור גרסה?

השאלה האם לשתוק בחקירה או למסור גרסה היא שאלה קריטית בעלת השלכות מהותיות על המשך התפתחות התיק ותוצאתו.

חשוב כי בשאלה קריטית זו הנחקר יתייעץ עם עורך דין פלילי מנוסה אשר ימליץ לנחקר האם לשמור על זכות השתיקה המוקנית לו על פי דין או למסור את גרסתו לחוקרים, וזאת בשים לב לגרסת הנחקר, מצבו הנפשי של הנחקר ושיקולים נוספים.

טעות רביעית – "אני ארחיק את עצמי מדברים מסוימים כדי להרחיק את עצמי ככל הניתן מהחשדות"

על הנחקרים הבוחרים לשתף פעולה בחקירה ולמסור גרסה רובצת סכנה נוספת, והיא הסכנה למסור גרסה לא נכונה או לא מדויקת דיה, אשר תפגע במהימנותו ותגביר את החשדות נגדו. כך למשל, אחת הטעויות הנפוצות של נחקרים היא מתן תשובות לא נכונות או לא מדויקות לגבי עובדות מסוימות מתוך מטרה להרחיק את עצמם מהחשדות. דוגמה להרחקה כזו היא טענת הנחקר שלא היה במקום מסוים במועד מסוים למרות ששהה באותו מקום במועד לגביו נשאל, או טענה כי הוא לא מכיר מסמך מסוים למרות שהיה מעורב ביצירת אותו מסמך או היה מודע למסמך בזמן אמת. שקריו של הנחקר ביחס לעובדות קשיחות אלו עשויים לשמש ראיה המפלילה את הנחקר בביצוע העבירות המיוחסות לו. לכן חשוב להתייעץ עם עורך דין פלילי מקצועי ומנוסה מיד עם הזימון לחקירה ולפני מתן גרסה בחקירה.

 

אתם לא לבד. מנשה-רון עורכי דין הוא משרד עורכי דין פלילי מוביל, ששותפיו הם יוצאי פרקליטות ומשרדים מובילים, ובעלי ניסיון רב ומומחיות בייעוץ בחקירה ובליווי נחקרים במשטרה וברשויות החקירה הנוספות.

לפנייה למשרדנו חייגו 03-9158500 

 

לקריאה נוספת בעניין חקירה, ראו מאמרנו: "ייעוץ בחקירה: איך נערכים לקראת חקירה פלילית?"

דרג את העמוד

ממוצע הצבעות 5 / 5. כמות הצבעות 57

No votes so far! Be the first to rate this post.

עורכי הדין רונן מנשה וקובי רון

בעלי משרד מנשה - רון עורכי דין

לפנייה למשרדנו חייגו: 03-9158500 או לחצו כאן להשארת פרטים